موضوعات و ناوبری:
008- مشتقات پسته-شکلات پسته ای-2

مشتقات پسته

قاووت پسته (قوتو پسته)

در سایر استان های کشور ایران پسته به اشکال گوناگونی استفاده می کنند (انواع شیرینی ،آجیل شور و شیرین ,غذاهای متنوع) اما در استان کرمان یا بهتر بگویم شهرطلای سبز رفسنجان استفاده دیگری از پسته می شود که همان قاووت یا قوتو پسته است این معجون شگفت انگیز و خوشمزه در کشور غریب و ناشناس است و طعم آن را بیشتر افراد امتحان نکرده‌اند.

008- مشتقات پسته-قاووت پسته-۱

طرز تهیه آن بدون نیاز به دانش خاص امکان پذیر است تا آن را تهیه و میل نمایید و خواص بیشمار آن را تجربه کنید.
اکنون شما را با خواص درمانی حائز اهمیت، طرز تهیه، موارد مصرف و شرایط نگهداری آن آشنا می کنیم.

خواص درمانی

  • پسته به دلیل داشتن آهن فراوان بسیار مفید است
  • رفع بی حالی و خستگی
  • درمان کم خونی
  • تقویت قوای جنسی

طرز تهیه:

  1. مغز سبز پسته (۱کیلوگرم )
  2. پودر قند یا شکر (نیم کیلوگرم)
  3. هل سبز (۱۰گرم )

مغز سبز را با مقدار معین شکر و هل آسیاب کرده و قاووت ما آماده است.

008- مشتقات پسته-قاووت پسته-2

موارد مصرف:

این معجون بیشتر در شب‌های ششم بعد از تولد فرزند نو رسیده، آن را درکنار دیگر قاووت ها قالب زده و میل می نمایند درکل بهترین شیرینی شب‌های دور همی مثل یلدا و عید نوروز است.
▫️معجون شب امتحان و کنکور فرزندان

شرایط نگهداری:

چون مغزها به گرمی هوا حساس می باشند و طعم واقعی را از دست می دهند باید قاووت پسته را در جای خشک و خنک نگه داریم تابتوانم مدت طولانی از آن استفاده کنیم.

کره پسته

کره پسته: محصول غذایی است که از حاصل آسیاب و برشته کردن پسته خام به همراه شکر و همچنین اضافه کردن برخی طعم دهنده‌ها همانند هل تولید می‌شود.
معمولا برای تهیه کره پسته از ترکیب ۸۰ درصد مغز پسته دهان بسته و ۲۰ درصد شکر و وانیل استفاده می‌کنند.
دلیل انتخاب پسته دهان بسته این است که این نوع پسته از نظر سلامت بهترین نوع آن است.
اصطلاح کره به این محصول به این دلیل اطلاق می‌شود، زیرا در طی فرایند تولید، روغن پسته از آن جدا نمی‌شود و چربی محصول کاملا در آن باقی می‌مانند و باعث خمیری شدن کره  می‌شود. همچنین قابل توجه است که بدانید روغن و چربی پسته کاملا فاقد کلسترول است.

008- مشتقات پسته

یکی از بهترین و مغذی‌ترین مشتقات پسته، کره پسته است.
اصطلاح کره به این محصول به این دلیل اطلاق می‌شود، زیرا در طی فرایند تولید، روغن پسته از آن جدا نمی‌شود و چربی محصول کاملا در آن باقی می‌مانند و باعث خمیری شدن کره می‌شود.

008- مشتقات پسته

طرز تهیه کره پسته

مرحله اول
مهم‌ترین نکته در تهیه کره پسته استفاده از مغز پسته خام و مرغوب است.
پسته‌های تفت داده و نمکی مناسب تهیه این نوع کره نیست

008- مشتقات پسته

مرحله دوم
تمام مغز پسته‌ها را در آسیاب یا مخلوط کن ریخته تا کاملا له شوند.
مقداری کمی آب گرم به آن‌ها اضافه کنید تا حالت خمیری پیدا کنند.
اگر حاصل مطلوب نبود، کمی دیگر به آن آب بیافزایید.
مقدار اضافه کردن آب گرم کاملا بستگی به آن دارد که بخواهید کره به قوام مناسبی برسد.
عسل و مقداری کمی نمک را به مخلوط کن اضافه کنید و اجازه دهید تا رسیدن به بافت مناسب مورد نطرتان بماند.
سپس کره آمده شده را در ظرف درب‌دار مناسبی ریخته و در یخچال نگه‌داری کنید.

008- مشتقات پسته

نکاتی که باید به آن توجه کنید

بجای عسل از شکر نیز می‌توانید استفاده کنید.
اگر می‌خواهید کره پسته شما حالت کرمی پیدا کند، کمی لِسیتین مایع سویا اضافه کنید و بیشتر هم بزنید.
روغن و چربی موجود در پسته کاملا فاقد کلسترول است.

008- مشتقات پسته

کره پسته بسته به سلیقه می‌تواند موارد مصرفی مشابه شکلات داشته باشد از جمله:

  • مصرف با نان به تنهایی به عنوان صبحانه کامل
  • همراه صبحانه و عصرانه
    *به عنوان کرم بین دو بیسکوییت
    *برای تزیین بستنی و کیک که موجب زیبایی و افزایش ارزش غذایی آن‌ها می‌شود.
008- مشتقات پسته-کره پسته-۳

روغن پسته

از مغز پسته روغن شفاف و زردرنگی به دست می آید که خواص بسیاری دارد.مرطوب کننده مطلوبی است و به سرعت جذب پوست می شود.
برای ماساژ صورت و بدن مناسب است.

008- مشتقات پسته-روغن پسته-۱

روغن طلای سبز
اسید های چرب امگا ۶ آن زخم های ناشی از اعمال جراحی را از بین برده،چین و چروک دور چشم را محو می کند و مو را شفاف می نماید.
فسفر آن باعث تقویت هوش و حافظه و اسیدفولیک آن به رشد و تکامل سیستم عصبی جنین کمک میکند.

روش خانگی استخراج روغن پسته

روش دیگر استخراج روغن پسته که در طب سنتی و نیز در تهیه مواد غذایی خانگی استفاده می شود به کار گیری آب گرم است.که مقدار استخراج روغن پسته را افزایش می دهد اما مشکلات پس آب و جداسازی آب از روغن را به همراه دارد. در روش خانگی مغز خام پسته را کاملا خرد کرده و درون کیسه ای ظریف و توری می ریزند و سپس آن را در پیاله یا ظرفی کوچک گذاشته و رویش نصف استکان آب جوش می ریزند.
حدود سه ساعت الی ۴ ساعت طول می کشد تا عملیات استخراج روغن پسته با آب گرم کامل شود. در صورت کمبود وقت می توان خرد شده پسته ها را درون ظرف آبی ریخته و به آرامی مخلوط را جوشاند. باید مراقب بود که درب ظرف باز نباشد زیرا بخشی از روغن های فرار به همراه بخار آب از دست می رود. روغن حاصل شده مصارف خوراکی و طبی دارد.

008- مشتقات پستهروغن پسته-2
  • روغن پسته را می‌توان برای نرم‌کننده و شفاف کننده موی سر استفاده کرد.
  • روغن پسته یک مرطوب‌کننده بسیار مؤثر برای پوست است، این روغن به‌ سرعت جذب پوست شده و حالت چسبندگی هم ندارد.
  • ماساژ با این روغن باعث بهبود رشد و توسعه مویرگ‌ها و عروق خونی پوست می‌گردد.
  • روغن پسته برای ماساژ صورت و بدن بهترین گزینه است، با کمک روغن پسته شما می‌توانید پوستی شفافیت و به دور از چین‌ و چروک داشته باشید.
  • از روغن پسته می‌توان برای برطرف‌کننده چین‌ و چروک دور چشم استفاده کرد، برای این منظور شب‌ها موقع خواب صورت را بشویید و به آرامی پوست دور چشم را به روغن پسته آغشته کنید.
  • اسیدهای امگا ۶ روغن پسته زخم‌های ناشی از عمل جراحی را از بین می‌برد و باعث‌ ترمیم سریع زخم‌ها می‌شود.
008- مشتقات پستهروغن پسته-3
  • روغن پسته در معالجه دردهای استخوانی اعجاب‌آور است.
  • با توجه به آهن موجود در روغن پسته می‌توان برای درمان کم‌خونی استفاده کرد.
  • روغن پسته جزء محدود روغن‌های سازگار با قلب است و موجب تقویت قلب می‌شود.
  • برای خوش بو کردن دهان می‌توان از روغن پسته استفاده کرد.
  • برای تقویت حافظه بسیار مفید است.
  • از روغن پسته می‌توان برای رفع شکستگی ناخن و گوشت‌های زائد کنار ناخن و همچنین برای برطرف‌کننده پوسته‌های دور ناخن و تقویت ناخن استفاده کرد.
  • سموم بدن به آسانی با استفاده از این روغن دفع می‌شود.
  • از روغن پسته در عطرسازی هم استفاده می‌شود.
  • این روغن را می‌توان در دردهای کمری و سستی کمر هم استفاده کرد.
  • از مصرف روغن پسته به‌ عنوان خوراکی همراه سالاد، سوپ و همچنین آب‌میوه غافل نشوید.
008- مشتقات پسته-روغن پسته-4

کرم پسته

مواد لازم برای تهیه کرم پسته:

  • یک پیمانه شیر
  • ۵۰گرم پودر پسته
  • ۱۲۰گرم خامه قنادی فرم گرفته 
  • 1/8 قاشق چایخوری وانیل خالص (یا وانیل شکری ۱/۴قاشق چایخوری)
  • یک قاشق سوپخوری پودر ژلاتین
  • سه عدد زرده تخم مرغ 
  • 1/4پیمانه آب
  • ۲۰۰میلی لیتر شیر عسلی ۱/۲قوطی
  • برای درست کردن این دسر خوشمزه نیاز به پودر پسته دارید
008- مشتقات پسته-کرم پسته-۴

طرز تهیه:

برای تهیه کرم پسته ابتدا پودر ژلاتین را روی سطح آب بپاشید و چند دقیقه به حال خود بگذارید تا ژلاتین در آب بشکفد. سپس روی بخار کتری بگذارید تا ژلاتین در آب حل شود.

زرده های تخم مرغ را با شیرعسلی و وانیل با همزن برقی بزنید تا کاملا کرمی شود.

008- مشتقات پسته

شیر را داغ کرده و به ارامی به زرده ها اضافه کنید و همزمان با مفتول دستی مواد را بهم بزنید تا یکدست شوند. با اضافه کردن شیر داغ زرده ها از حالت خامی نیز در میان. سپس ژلاتین حل شده را به مواد اضافه کنید و مجددا با مفتول دستی بهم بزنید.

خامه را در کاسه ای جداگانه فرم دهید و پس از فرم گرفتن، پودر پسته را به آن اضافه کنید و با همزن بزنید تا مخلوط شوند. مخلوط خامه فرم گرفته و پسته را به مواد اضافه کنید و مخلوط کنید. قالب مورد نظر را چرب کنید و مایه کرم را در آن بریزید و در یخچال به مدت یک شب (حداقل ۸ ساعت) قرار دهید تا کرم پسته  ببندد.

008- مشتقات پسته-کرم پسته-۳

سپس ظرف سرو را خیس کنید و دورتا دور کرم پسته را با نوک چاقو از جداره قالب آزاد کنید و به راحتی کرم را در ظرف سرو برگردانید. اگر کرم وسط ظرف قرار نگرفت، به خاطر خیس بودن ظرف به راحتی میتوانید آن را جابجا کنید. نوش جان

یادداشت دستور تهیه

مقدار کمی از پودر پسته در قالب ته نشین میشود و مقدار زیادی از پودر پسته روی سطح قالب شناور میشود. بعد از بسته شدن دسر و برگرداندن در ظرف سرو، بیشتر پودرهای پسته ته دسر به صورت یک لایه قرار میگیرد. اگر دوست دارید پودر پسته در تمام دسر مخلوط شود، بهتر است مواد کرم را در چند مرحله داخل قالب بریزید و قالب را حدود نیم ساعت در فریزر قرار دهید تا کمی ببندد اما کامل سفت نشود. سپس لایه بعدی کرم را روی لایه قبلی بریزید و مجددا نیم ساعت در فریزر قرار دهید. این عمل را طی ۳ الی ۴ مرحله انجام دهید. 
به جای شیر عسلی میتوانید از دو سوم پیمانه شکر استفاده کنید و مسلما طعمش متفاوت میشود. 
به جای وانیل میتوانید از مقداری پودر هل یا حتی زعفران حل شده در آب استفاده کنید. 
به جای خامه فرم گرفته میتوانید از خامه صبحانه پاکت صورتی استفاده کنید اما باید مقدار شکر را نیز بیشتر بریزید.

008- مشتقات پسته-کرم پسته-۱

شکلات پسته ای

مواد لازم برای ۳۰ عدد شکلات پسته ای:

قیسی خرد شده ۱۵۰ گرم زردآلوی خرد شده ۱۵۰ گرم آب پرتقال ۱ قاشق غذاخوری شکلات سفید (شیری) رنده شده ۱۵۰ گرم کره ی پاستوریزه ۱ قاشق غذاخوری خامه ی سفت پاستوریزه یک چهارم پیمانه (۵۰ گرم) پودر نارگیل سه چهارم پیمانه (۱۵۰ گرم) مغز پسته ی خرد شده ۲۵ گرم شکلات قهوه ای خرد شده ۶۰ گرم

008- مشتقات پسته-شکلات پسته ای-۱

روش تهیه:

قیسی، زردآلو و آب پرتقال را در کاسه با هم مخلوط کنید و به مدت ۱ ساعت کنار بگذارید.
– شکلات سفید و کره را در کاسه ای دیگر به روش حرارت غیر مستقیم (بن ماری) ذوب کنید.
– خامه، پودر نارگیل و مخلوط میوه ها را به آن اضافه نمایید و با هم به خوبی مخلوط کنید.
– در یک سینی، مغز پسته ی خرد شده را بریزید و از مخلوط آماده شده ی فوق با قاشق مرباخوری بردارید و روی مغز پسته ها بغلتانید تا به صورت گلوله در آید.
– حال گلوله ها را حدود ۲-۱ساعت در یخچال قرار دهید تا خودش را بگیرد.

008- مشتقات پسته-شکلات پسته ای-2

– سپس شکلات قهوه ای را به روش بن ماری ذوب کنید. – داخل قیف خامه پاش (سرقیف باریک باشد) را از شکلات قهوه ای پر کنید و روی شکلات ها را(مطابق شکل) به صورت ردیفی سس شکلات بریزید. – سپس آنها را در یخچال قرار دهید تا شکلات نیز خشک و سرد شود. – پس از این مرحله شیرینی ها را در ظرف دربسته ای قرار دهید و در یخچال نگه داری کنید.

  • نکته:
    روش بن ماری این طور است که شکلات تخته ای را در یک ظرف هادی گرما مثل استیل و… قرار دهید و ته این ظرف را در آبجوش بگذارید تا شکلات ذوب شود.

شیرینی شکلات پسته ای

طرز تهیه شیرینی شکلاتی پسته ای

شیرینی شکلاتی پسته ای شیرینی مناسبی برای پذیرایی در مهمانی ها به ویژه دید و بازدیدهای عید نوروز است.
 
آماده سازی: ۱۵ دقیقه
مدت انتظار: ۱۵ دقیقه
مجموعاً: ۳۰ دقیقه

008- مشتقات پسته-شیرینی شکلات پسته ای

مواد اولیه برای ۵ نفر:

تخم مرغ ۱ عدد
آرد ۳ پیمانه
پودر قند ۱ پیمانه
کاکائو ۲ قاشق غذاخوری
کره ۱۲۵ گرم
پودر پسته ۳ پیمانه
وانیل ۱ قاشق غذاخوری
بکینگ پودر ۱ قاشق مرباخوری

طرز تهیه:

جهت تهیه شیرینی شکلاتی پسته ای ابتدا کره و پودر قند را با همزن خوب هم بزنید و وانیل و تخم مرغ را هم اضافه کنید و هم بزنید تا کرمی شود. سپس آرد و بگین پودر را کم کم اضافه کنید و با قاشق هم بزنید.
کاکائو و پودر پسته را هم بریزید و مجددا هم بزنید تا خمیر یکدست و لطیفی بدست بیاید. از خمیرتان به اندازه یک فندق برداشته و با دست تان گرد کنید. خمیر فندقی شکل خود را در پسته های خرد شده تازه بغلتانید تا پسته ها به خمیرتان بچسبند .همین طور کل خمیرتان را فندقی شکل گرد کرده در پسته بغلتانید تا کل مواد خمیرتان تمام شود.
در نهایت سینی مورد نظرتان را چرب کنید و شیرینی هایتان را با فاصله از هم در سینی بچینید و بگذارید به مدت ۲۰ دقیقه و با حرارت ۱۷۵ درجه سانـتـی گراد بـپـزد. توجه کنید که فـر شما ۱۵ دقیقه قبل کاملا گرم شده باشد. بعد از پخته شدن شیرینی ها، آن ها را در کپسول های کاغذی کوچک بگذارید و نوش جان کنید. شما می توانید این کاغذ های کوچک شیرینی پزی را از تمامی قنادی ها به راحتی تهیه کنید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *