موضوعات و ناوبری:
009-پسته وحشی(بنه)

پسته وحشی (بنه)

میوه درخت بنه شبیه پسته ولی کوچکتر از آن است. استفاده های گوناگونی از این درخت می شود.
برای مناطق کم آب مناسب است چرا که مصرف آبی کمی دارد. ارزش تجاری بالایی دارد. از طریق بذر تکثیر می شود. بنه از جمله درختان بلند قامت می باشد. این درخت از خانواده پسته می باشد.

بنه (پسته وحشی، پسته کوهی)

درخت بنه با نام پسته وحشی نیز شناخته می شود. این درخت خشکی پسند می باشد و در نواحی گرم و خشک رشد خوبی دارد. میوه این گیاه دارای دانه ای روغنی، کوچک سفت و مدور می باشد.
رنگ میوه درخت بنه در ابتدا صورتی می باشد که پس از مدتی به رنگ قرمز متمایل می شود و در هنگام رسیدن به رنگ سبز در می آید. صمغ حاصل از این درخت دارای ارزش تجاری بالایی است تا آنجا که صادر می شود.
این درخت سالانه میوه های زیادی تولید می کند.استفاده های گوناگونی از میوه این درخت می شود. میوه این درخت دارای طعم ترش است.

مغز بنه یا همان پسته کوهی است که اجداد طبیعی و وحشی پسته ای که همه میشناسیم بعلت اینکه از درختی حاصل می شود که فقط در طبیعت بکر و دست نخورده به بار می نشیند
و هیچ گونه کود و مواد شیمیایی در تولید این نوع از پسته بکار نمی رود،بسیار خواص بالاتر و مفیدتری نسبت به پسته باغات و مزارع دارد
مغز بنه یا همان مغز پسته کوهی از دلِ دانه سخت و محکم درخت بنه (پسته کوهی)
بدست می آید. در کل دو نوع دانه از گونه درختان بنه حاصل می آید.
نوعی از آن، دانه ای ریزتر داشته و به رنگ سبز تیره می باشد
و آنقدر پوسته نرم و شکننده ای دارد که براحتی با پوسته و مغز زیر دندان
لِه شده و آسان جویده می شود. مزه ای دبش و مَلَس دارد که در اصطلاح محلی آنرا کُلخُنگ می گویند.
نوع دیگر اما قضیه ای متفاوت دارد، پوسته ای سفت و بدون شکاف دارد
که به این راحتی ها نمی توان با دندان آنرا شکست تا از مغز بنه خوشمزه درون آن استفاده کرد.
در کل وقتی جایی صحبت از مغز بنه یا پسته کوهی می شود، این مغز مد نظر می باشد
مغز بنه یا همان مغز پسته کوهی از دلِ دانه سخت و محکم درخت بنه (پسته کوهی)بدست می آید.در اواخر تابستان میوه اصلی درخت پسته کوهی جهت استفاده از مغز آن برداشت میشود.

خواص مغز بنه – پسته کوهی:

خواص زیادی برای پسته کوهی بیان شده، که به دو صورت روغن و مصرف خوراکی خودِ مغز پسته کوهی محدود میشود.

  • از مهمترین خواص پسته کوهی همانند پسته درمان خانگی کم خونی است.
  • مصرف متداول آن، کرم های روده را یکی پس از دیگری تار و مار کرده و سیستم گوارش را در برابر بیماریهای گوارشی مقاوم می کند.
  • افراد کهنسال برای جلوگیری از بروز آلزایمر از مغز بنه استفاده مدام نمایند.
  • پسته کوهی به علت داشتن طبع خیلی گرم، در طب سنتی به متعادل کننده طبع بدن و رفع سردی مزاج مشهور است.
  • خانم‌های حامله برای تقویت عمومی بدن خود از پسته کوهی استفاده کنند،
  • روغن بنه برای از بین بردن ماه‌گرفتگی پوست و لکه های پوستی کاربرد دارد
  • مغز بنه سرشار از ویتامین E می باشد و همین خاصیت سبب می شود که اثر آنتی اکسیدانی قوی داشته و مانند یک آنتی بوتیک پر قدرت،عملکرد باکتری های مضر در بدن را تضعیف ميکند
  • از درخت بنه برای تهیه انواع سقز،حشره کش،سموم کشاورزی ،خوشبوکننده،نرم کننده،ضدعفونی کننده،داروسازی و .. استفاده میشود

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *