موضوعات و ناوبری:
پسته کله قوچی

پسته کله قوچی

پسته کله قوچی از درشت‌ترین پسته‌های ایران می‌باشد؛ و همین باعث معروفیتش شده است.
این پسته علاوه بر ظاهر زیبا دارای طعمی خوشمزه نیز می باشد.

پسته کله قوچی(Round pistachio)

این نوع پسته نسبت به پسته اکبری کشیدگی کمتر و تقریباً گردتر است و از ارقام عمده تجاری می‌باشد.
پسته کله قوچی از دسته ارقام فندقی می‌باشد و از نظر میزان تولید در ایران رتبه دوم را بعد از پسته فندقی به خود اختصاص داده است. پسته کله قوچی به شکل‌های گوناگونی در بازارهای داخلی و خارجی به فروش رسانده می‌شود.
قابل‌ذکر است که مهم‌ترین عامل اصلی برای توسعه فروش این رقم پسته شکل فندقی و اندازه درشتی (انس پایین) آن است.
منطقه نوق رفسنجان به‌ عنوان قطب تولید تاپ ترین انواع پسته کله قوچی و احمدی در ایران و حتی در جهان می‌باشد و علت آن‌ هم درجه‌ یک و باکیفیت بودن این نوع پسته است.
گل دهی این پسته زود هنگام است (اوایل فروردین ) خطر سرمازدگی معمولا این پسته را تهدید می کند. پسته کله قوچی حساسیت زیادی به( کم آبی، کمبود مواد لازم در خاک، گرما زدگی، افت های و حشرات) از خود نشان می دهد.

صادرات پسته کله قوچی

ازآنجایی‌که مغز این نوع پسته نسبت به انواع مغز پسته درشت‌تر می‌باشد و همین موضوع شاید یکی از دلایل تمایل بازرگانان کشورهای (آلمان، یونان و اعراب) به این محصول است.
آلمان از خریداران اصلی مغز پسته کله قوچی می‌باشد که اغلب این محصول را پس از خرید برای فروش مجدد به بازارهای دیگر کشورهای اروپایی استفاده می‌نماید.

تاریخچه

پسته کله قوچی توسط آقای علی شریفی در روستای دهنو از توابع رفسنجان شناسایی شد.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *