عملیات برداشت پسته در کالیفرنیا با در نظر گرفتن سه عامل شروع می شود .
عامل اول آبیاری می باشد .فرایند خندان شدن پسته ها در برابرنارسایی آبرسانی بسیار حساس می باشد .بنابراین بایستی آبیاری به گونه ای انجام شود که هم خاک رطوبت کافی جهت خندان شدن پسته ها را داشته باشد و هم جهت استفاده از تجهیزات برداشت ، در بین ردیفها خشکی لازم وجود داشته باشد.
عامل دوم در آماده سازی برای برداشت این است که اگر پسته ها آلوده به قارچ مولد آفلاتوکسین شده اند، عمل سمپاشی به فاصله یک، چهارده وبیست و یک روز روز قبل از برداشت اولیه انجام شود .
عامل سوم این است که تشخیص بدهیم چه موقع بایستی محصول را برداشت نمود .
در کالیفرنیا فصل برداشت معمولاً ماه سپتامبر است .از جمله نشانه های رسیدن موعد برداشت پسته به شرح زیر است:
پوست بیرونی پسته ها گلی رنگ و پوسته سخت پسته ها از حالت نیمه شفاف به صورت کدر در آمده و خندان می شوند.
زمانی که پسته را بین انگشتان فشار دهیم براحتی پوست بیرونی از پسته جدا می شود ، مغز پسته ها در اثر افزایش قند و چربی مرطوب گشته و وزن مغزها افزایش پیدا می کند .اگر درختان را تکان بدهیم دانه ها شروع به ریختن می کنند و آن دسته از پسته ها که روی درخت می مانند یا توخالی و یا دهان بسته هستند.
در کالیفرنیا معمولاً پسته های زیر ۶ سال توسط دست برداشت می شوند.به این صورت که برزنت تا ۱ متری زیر درخت پهن می شود و سپس توسط چوب به تنه درختها ضربه وارد شده و / شعاع ۵ پسته ها شروع به ریختن می کنند ،
پس از اینکه تمام پسته های رسیده از درخت ریختند ، با حرکت عمودی برزنت ، آشغالها و سنگریزه های سبک به رو می آیند و می توان آنها را جمع کرد و سپس پسته ها را برا ی انجام مراحل بعدی در محفظه ها ی چوبی یا پلاستیکی ذخیره نمود که هر پسته تازه را د ربر دارند.
هر کدام از این محفظه ها درختهای بالغ پسته با کمک ماشین ها ی مکانیکی برداشت میشوند .این ماشین ها با تکان دادن درخت باعث ریختن پسته ها شده ، پسته ها را جمع می کنند و در محفظه ها ی مخصوص می ریزند.
اگر بین برداشت و فرآوری ، فاصله زمانی زیاد یوجود داشته باشد ، پوسته ها یسخت پسته لکه دار می شوند .پس بهتر است این فاصله زمانی را حتی الامکان کم نمود و در صورتیکه تاخیر غیر قابل اجتناب باشد ،
محفظه ها یحاوی پسته را در سایه نگهداری نمود.پسته ها ی مرغوب را تا ۴۸ ساعت می توان بدون اینکه پوست آنها لکه دار شود نگهداری کرد ولی پسته ها ی با کبفبت پایین حتی پس ا ز ۸ ساعت در دمای ۴۰ درجه سانتی گراد و ۲۴ ساعت در دمای ۳۰ درجه سانتی گراد و به مدت ۴۰ ساعت در دمای ۲۵ درجه سانتی گراد لکه دار می شوند.
مراحل فرآوری پسته در کالیفرنیا
به طور کلی مراحل فرآوری پسته تر در کالیفرنیا را می توان در مراحل زیر خلاصه کرد:
-۱ )پسته های تازه وزن می شوند و برچسب می خورند.
-۲) دما در طول بارگیری اندازه گیری می شود.
۳-Airleg پسته ها به منظور آشغالزدایی به دستگاه منتقل می شوند
-۴) نمونه ۹ کیلوگرمی از پسته های پوست نشده جدا می گردد تا به صورت جداگانه درجه بندی و فراوری گردند.
-۵) پسته ها توسط دستگاه پوست کن ساینده پوست گیری می شوند.
-۶ )پسته های پوک توسط حوض آبی جدا می شوند و بطور جداگانه خشک شده و انبار می شوند.
-۷) پسته های خندان و دهان بسته تا رسیدن به رطوبت%-% ۱۳۱۲ توسط یک خشک کن با دمای بالا خشک می شوند.
-۸) پسته ها جهت خشک شدن نهایی به محفظه ها ی سیلو منتقل می شوند.
-۹) پسته ها در درجه حرارت محیطی با جریان هوای فشرده (فن) ذخیره می شوند.
-۱۰) پسته ها ی خندان توسط غلطکهای سوزن دار از پسته های دهان بسته جدا می گردند.
-۱۱) پسته های خندان توسط دستگاه کالر سورتر از نظر رنگ طبقه بندی می شوند.
-۱۲) آشغالها و پسته ها یمعیوب و پوست نشده از پسته های خندان جدا می گردند.
-۱۳) پسته های خندان نمک زده می شوند.
-۱۴) پسته های نمک زده شده، برشته می شوند.
-۱۵) پسته های برشته شده ،بسته بندی، ذخیره یا انتقال می یابند