پسته در سال۳۰ميلادي از سوریه توسط حاکم رومی آن بنام لوسيوس ويتليو (lucius vietellio )
به ایتالیا برده میشود که امروزه شهر سیسيل تمام صنعت پسته ایتالیا را در برميگیرد کمی بعد نیز در کامپانيا (campania ) نیز کشت میشود
کشت پسته در سیسيل توسط سلطه اعراب (از ۸۲۷تا ۱۰۴۰ میلادی) با بهبود روش های کشاورزی گسترش يافت/در واقع واژه ایتالیایی Fastuca (درخت پسته) از واژه عربی Fustuq (فستق) مشتق شده است
پس از جنگ جهانی دوم ساختار صنعت پسته سیسیل ایتالیا به طور کلی تغییر کرد و کشت پسته افزایش يافت، در حال حاضر %۹۰ پسته ایتالیا در شرق سیسیل کشت میشود.
در اوایل پسته ایتالیا توسعه زیادی داشت در حد ۱۵۰۰۰هکتار اما کشت شده بود اما امروزه به حدود ۴۵۰۰ هکتار رسیده است.
مهمترین رقم پسته ایتالیا بيانکا (Napoletanal) نام دارد که %۹۷ باغات ایتالیا را شامل میشود(۳%باقیمانده را ۹رقم ماده دیگر پوشش ميدهند) و مهمترین منطقه کشت رقم بيانکا در ایتالیا منطقه برونته در استان سیسیل میباشد که این رقم پسته لقب (پسته سبز برونته) را دارد
منطقه برونته آب و هوای معتدل مدیترانه ای را دارد با ۵۵۰mm بارندگی سالانه عملکرد در هکتار درختان پسته ایتالیا در هر هکتار ۱تا ۱/۲ تن میباشد اگر چه به طور استثنا عملکرد ۴ تن در هکتار نیز ثبت شده است، تولید سالیانه پسته ایتالیا ۲۰۰۰تن میباشد.
برداشت معمولا در سالهای فرد انجام ميگيرد زیر درختان پسته در ایتالیا هر دو سال یکبار محصول ميدهند
بدون شک لاکچری ترین و لوکس ترین و با ارزش ترین پسته دنیا متعلق به سیسیل ایتالیا است
بطور کلی اندازه دانه در ارقام مختلف از کوچک تا متوسط و شکل آن بیضوی و گاهی تخم مرغی است و رنگ مغز آن در همه ارقام سبز تیره است و به دلیل برخی از ویژگیها مانند رنگ طعم و کیفیت دانه به خصوص سبزی مغز و عطر و طعم باعث شده که پسته ایتالیا به شدت در تجارت ارزش پیدا کند و قیمت پسته بيانکا ایتالیا با کیفیت مغز عالی در بازارهای بین المللی دوبرابر قیمت پسته ایران و آمریکا باشد(مناطق پسته کاری ایتالیا همانند مناطق پسته کاری ایران دارای ارتفاع از سطح دریا بوده که باعث خوش طعمی و چربی پسته میشود)
در ایتالیا پسته ها با دست برداشت میشوند و توسط ماشین های پوست کن کوچک با ظرفیت ۴۰۰تا۵۰۰ کیلوگرم در روز پوست گیری میشوند و بعد از پوست گیری به مدت ۳ الی۴ روز در آفتاب خشک ميشوند،باغداران علاقه ای به تغییر روش خشک کردن مصنوعی ندارند چون معتقدند در کیفیت تاثیر منفی میگذارد
پسته ها توسط ۱۰کارخانه خریداری و فرآوری میشود که محصول نهایی شامل پسته خشک و مغز پسته(%۴۵) که کارخانه ها اقدام به تولید محصولات مثل آرد و سس پسته و خامه و خمیر و کرم و تولید صمغ و .. که برای شیرینی پزی ها و بستنی سازی ها و کارخانجات گوشت و و ساخت عصاره های پوستی و موارد بهداشتی استفاده میشود میکنند
گرانترین پسته دنیا و حفاظت از پسته با بالگرد پلیس
پلیس سیسیل ایتالیا یک عملیات پیشگیرانه را برای محافظت از پستههای “مونت اتنا” Etna در شمال غربی جزایر سیسیل ایتالیا رهبری ميکند،شاید در نگاه اول باورپذیر نباشد، اما افسران پلیس در این بخش ایتالیا، در حفاظت از فرآیند برداشت پسته سالیانه مشارکت فعال دارند.
سیسیل زیستگاه ارزشمندترین بذر و دانههای جهان است و یکی از بهترین پستههای اروپا از شهر “برونته” Bronte این منطقه از ایتالیا برداشت میشود، اگرچه پسته برونته تنها یک درصد از تولید جهانی پسته را تشکیل میدهد، اما به جرئت گرانترین آنها محسوب میشود.
در ایتالیا معمولا آن را “طلای سبز” مینامند و یک کیلوگرم از این دانه با پوست تازهاش حدود ۱۵٫۵۰ یورو (۱۷٫۴۰ دلار- ۱۳٫۴۵ پوند) قیمت دارد.
این قیمت تقریبا دو برابر قیمت پسته در دو تولیدکننده فوقبزرگ جهان یعنی آمریکا و ایران است.
کل ساختار صنعت پسته ایتالیا در این سالها نسبتا پایدار بوده و انتظار نمیرود در آینده تغییر خاصی داشته باشد
از محدودیت های عمده شاید دوره طولانی تا رسیدن به تولید کامل و اقتصادی میباشد که به طور معمول از سال دوازدهم وسيزدهم شروع میشود از دیگر دلایل میتوان به فقدان تحقیقات و آزمایشات کافی برای طراحی باغات حدید و واریته های ژنتیکی مناسب اشاره کرد